For Better Performance Please Use Chrome or Firefox Web Browser

چكيده

پلي مرهاي سوپرجاذب مي توانند با جذب مقادير قابل ملاحظه آب و افزايش قدرت نگهداري آب در خاك، به مرور آن را در اختيار ريشه گياه قراردهند. براي تعيين تاثير كاربرد مقادير پل ي مر سوپر جاذب در كاهش اثرات تنش خشكي و افزايش راندمان آبياري، آزمايشي به صورت فاكتوريل در قالب طرح بلوك كامل تصادفي با4تكرار و تيمارهاي0 10و 20 درصد حجمی سوپر جاذب و میزان رطوبت 100 درصد 50و25 درصد ظرفیت زراعی روش وزني در گلخانه تحقيقاتي دانشكده كشاورزي دانشگاه شيراز انجام شد . تنش آبي باعث كاهش اجزاي عملكرد چون محتواي كلروفيل، وزن تر وخشك شاخساره شد ولي تاثير معني داري در سطح احتمال 5 درصد بر شاخص هاي ميوه نداشت . سوپرجاذب باعث بهبود پارامترهاي رشدي گوجه فرنگيدر شرايط تنش شد ب ه طوري كه در ظرفيت زراعي 50 درصد سوپرجاذب 10 درصد حجمي باعث افزايش 14 درصدي محتواي نسبي آب بافت و 60درصدي وزن تر ريشه نسبت به تيم ار بدون اعمال سوپرجاذب شد. سوپرجاذب 20 درصد حجمي باعث افزايش 22 درصدي كلروفيل در ظرفيت زراعي25 درصد سوپرجاذب 10 درصد حجمی به ترتیب باعث افزایش 28و 53 درصدی محتوای نسبی آب بافت و وزن تر ریشه در ظرفیت زراعی 25 درصد نسبت به تيمار بدون اعمال سوپرجاذب در سطح احتمال 5 درصد شد . به كار بردن پلي مر سوپر جاذب با افزايش ويژگي هايي مانند افزايش قدرت نگهداري آب در خاك و ريشه مي تواند در شرايط تنش رشد معمول گياه را منجر شود.
Journal Papers
ماه:
Spring
سال:

تحت نظارت وف ایرانی

بررسي تاثير پلي مر سوپرجاذب و سطوح مختلف كم آبياري بر رشد و برخي خصوصيات كمي و كيفي ميوه گوجه فرنگي ( Lycopersicum esculentum) | دکتر مریم حقیقی

خطا

The website encountered an unexpected error. Please try again later.

تحت نظارت وف ایرانی